Kenniswerkplaats NHN is bezig met verduurzaming en heeft weer ruimte voor praktijkopdrachten
De Kenniswerkplaats Noord-Holland Noord (NHN) streeft naar een betere samenhang tussen bedrijfsleven en onderwijs.

Via het netwerk van de Kenniswerkplaats voeren studenten praktijkopdrachten uit in opdracht van overheid of bedrijven. Hierdoor sluit het onderwijs beter aan op de vragen uit het bedrijfsleven. Bijkomend voordeel is dat studenten een beter beeld krijgen van de praktijk én welke carrièrekansen bedrijven in de regio te bieden hebben.

De Provincie Noord-Holland ondersteunt het initiatief, maar vindt ook dat het initiatief breed gedragen moet worden. Hiervoor zijn we bezig met een project voor verzelfstandiging/verduurzaming. Dit houdt ondermeer in dat ondernemers een kleine eigen bijdrage moeten doen bij het vervullen van een opdracht (vanaf EUR 500), deze bijdrage is echter niet kostendekkend.

Het onderwijs gaat ook meer uren steken in wegzetten van de opdrachten en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord doet een bijdrage. Daarnaast worden gesprekken gevoerd met andere mogelijke partners. Omdat de Provincie Noord-Holland dit een belangrijk project vindt zal zij ook in het huidige schooljaar en het volgende schooljaar nog een bijdrage doen. Door deze bijdrage kunnen we nu op volle kracht door. We zijn nog op zoek naar extra opdrachten vanuit het bedrijfsleven.